Δελτίο τύπου

Μια σημαντική εκδήλωση για την ηγετική θέση των γυναικών στον τομέα της υγείας, διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν αναγνώριση της πραγματικής σημασίας της εργασίας των γυναικών που στελεχώνουν τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας αλλά και του πολύπλευρου ρόλου τους ως μητέρες, νοικοκυρές, σύζυγοι, επιστήμονες, εργαζόμενες, που ασκούν πολλές φορές μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Υποστηρίζοντας, βοηθώντας και περιθάλποντας καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας.

Το πολύμηνο διάστημα της πανδημίας ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη σπουδαιότητα της γυναικείας υπόστασης, της γυναικείας φύσης, της γυναικείας δυναμικής & αντοχής.

Το παρόν έδωσαν η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Υποδιοικήτρια 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, η Διευθύντρια Αναισθησιολόγος ΕΚΑΒ, Συντονίστρια ΕΚΑΒ Σαλτερή Καλλιόπη, η Διοικήτρια ΕΟΠΥ Θεανώ Καρποδίνη. Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ομιλίες, ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας, Προληπτικής Ιατρικής -Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Δρ. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου, md PhD Πλαστικός Αισθητικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, Διευθύντρια Γ.Ν. Ευαγγελισμός, Ταξίαρχος Μαρία Μήτσιου και πολλές ακόμα γυναίκες με σημαντική παρουσία στον χώρο της υγείας.

Η υφυπουργός υγείας κατά την ομιλία της συνεχάρη την πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ Α. Ε., κ. Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της ημερίδας! Το ΕΚΑΠΤΥ βράβευσε την εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού ετών 94, Αγγελική Γιακουμάκη και τη διασώστρια ιατρός αναισθησιολόγος Αννέλα Μαριόλα του ΕΚΑΒ, μόλις γύρισε από αεροδιακομιδή νεογέννητου με καρδιοπάθεια, το οποίο μετέφερε το ΕΚΑΒ για επείγουσα εγχείρηση στην Τουρκία.

Contact us

Please fill in the following details and we will contact you soon.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com